Emekçiler Konya'da 1 Mayıs İçin Meydana İndi
Konya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı, sloganlar ve halaylar eşliğinde renkli görüntüler oluştu.
Konya’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Kılıçarslan Meydanı’nda toplanan kalabalık, ellerinde pankart ve dövizlerle Alaaddin Bulvarı boyunca yürüyerek emek ve dayanışma mesajı verdi.
SLOGANLAR, DÖVİZLER VE HALAYLAR
“Yaşasın 1 Mayıs”, “İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız” gibi sloganların atıldığı yürüyüş, tekrar Kılıçarslan Meydanı’nda sona erdi. Etkinliğe katılanlar burada davul zurna eşliğinde halaylar çekerek bayramı coşku içinde kutladı.
GENİŞ KATILIM, SAKİN GEÇEN BİR GÜN
Etkinliğe Konya’daki çok sayıda sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.
Emniyet güçleri ise etkinlik boyunca güvenlik önlemlerini sağlarken, kutlamalar olaysız şekilde tamamlandı.
1 MAYIS’IN RUHU KONYA’DA YAŞANDI
Etkinlikte konuşan bazı sendika temsilcileri, işçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerken, daha adil bir çalışma hayatı için mücadele çağrısı yaptı.
Katılımcılar, “1 Mayıs yalnızca bir kutlama değil, emeğin ve alın terinin sesidir” mesajını verdi.