Depremzede 100 Çifte Dev Yardım: Çeyiz Tırları Konya'dan Yola Çıktı

Konya, 'Adıyaman'da Yuvalar Kuruyoruz' projesiyle depremzede 100 çiftin mutluluğuna ortak oldu. Milyonlarca liralık çeyiz eşyasıyla dolu tırlar, dualarla Adıyaman'a uğurlandı.

Depremzede 100 Çifte Dev Yardım: Çeyiz Tırları Konya'dan Yola Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya, asrın felaketinden etkilenen Adıyaman'a umut ve destek olmaya devam ediyor.

"Adıyaman’da Yuvalar Kuruyoruz" projesi kapsamında, evlenecek olan 100 depremzede çift için Konyalı hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan çeyiz yardımları, Panorama Konya Müzesi önünde düzenlenen törenle tırlarla yola çıktı.

Depremzede 100 Çifte Dev Yardım: Çeyiz Tırları Konya'dan Yola Çıktı

MİLYONLARCA LİRALIK YARDIM, BİNLERCE PARÇA EŞYA

Törende konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, projenin detayları hakkında bilgi vererek Konyalıların cömertliğini gözler önüne serdi.

Öge, "Halkımızın destekleriyle hazırlanan yardımların detaylarını paylaşmak istiyorum. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi olarak toplamda 7 Milyon 190 bin TL'lik beyaz eşya ve mobilya gibi eşyalar satın alındı. Ayrıca Mehir Aile Derneğimiz tarafından bağışlanan 22 Milyon 147 bin TL tutarındaki halı, giyim, ev tekstili ve hediye paketlerinden oluşan 71 kalem, 6 bin 916 parça ürün de gençlerimize ulaştırılmak üzere hazırlandı" dedi.

AMAÇ DEPREMZEDE ÇİFTLERİN YUVASINI KURMAK

Projenin ortaklarından Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin ise, bu projenin deprem bölgesinde yeni yuvalar kurarak hayata tutunmaya çalışan gençlere bir destek olduğunu belirtti. Tekin, "Bugün düğün projelerimize bir yenisini daha eklemek için buradayız.

Adıyaman ve 9 ilçesinde yaşayan depremzede 100 nişanlı çiftimize hediye edilmek üzere hazırlanan çeyizleri taşıyan araçları uğurlamak için toplandık" diye konuştu.

TOPLU DÜĞÜN TÖRENİ ADIYAMAN'DA YAPILACAK

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje, Adıyaman'da düzenlenecek toplu nikah ve düğün töreniyle taçlanacak. Konya'dan yola çıkan çeyiz yardımları, Adıyaman'daki çiftlere teslim edilerek yeni hayatlarına başlarken onlara büyük bir destek olacak.