Konya Merkezde Kar yağmazken Yaylalar Kara Doydu

Türkiye genelinde kar yağışı etkisini gösterirken Konya şehir merkezi henüz beklenen o yoğun yağışla buluşamadı. Ancak kışın gerçek yüzünü görmek isteyenler için adres yüksek kesimler oldu.

Youtube Kanalı
Abone Ol

KONYA – Türkiye'nin pek çok ili beyaza bürünürken, Konya merkezde çocukları sokağa dökecek, kardan adam yaptıracak o özlenen kar yağışı henüz gerçekleşmedi. 'Karakış'ın bitip 'Zemheri'nin başladığı 13-14 Aralık tarihlerinde hafifçe atıştıran kar, şehir sakinlerinde heyecan yaratsa da kalıcı olmadı.

Kar Hasretini Yaylalar Dindirdi
Şehir merkezindeki bu sessiz bekleyiş sürerken, karın tadını çıkarmak isteyen Konyalılar rotayı yüksek rakımlı bölgelere çevirdi. Bugün (16 Ocak) gerçekleştirilen yolculuklarda, Konya'nın yaylaları ve özellikle Bilecik-Ardıçlı yolu üzerindeki eşsiz manzara objektiflere yansıdı.

Çam Ormanları Kar Altında
Şehir merkezinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta bambaşka bir dünya ile karşılaşan vatandaşlar, 20 santimetreyi bulan kar kalınlığının keyfini sürdü.

Beyaz Örtü: Ardıçlı yolundaki körpe çam ağaçları ve ormanlık alanlar, adeta üzerlerine beyaz bir yorgan çekmişçesine karla kaplandı.

Doğa Ziyafeti: Şehirde toz halinde görülen yağışın aksine, yaylalarda biriken taze kar hem görsel bir şölen sundu hem de doğanın kış uykusuna daldığını müjdeledi.

'Merkez de Gülecek'
Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının seyri merakla beklenirken, vatandaşlar yaylalardaki bu bereketin en kısa sürede Mevlana şehri Konya'nın merkezine de inmesini umut ediyor. Şimdilik çocuklar için eğlence, fotoğraf tutkunları içinse en güzel kareler Ardıçlı ve Bilecik yaylalarında gizli.

YAZARIMIZ MÜKREMİN KIZILCA'NIN OBJEKTİFİNDEN

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme