Konya Maratonu Günü Toplu Taşıma Nasıl Olacak? Otobüs Hatlarına Geçici Değişiklik
18 Mayıs Konya Yarı Maratonu nedeniyle otobüs güzergâhlarında geçici değişiklikler yapılacak. Seferler alternatif yollardan sağlanacak.
KONYA YARI MARATONU NEDENİYLE OTOBÜS GÜZERGAHLARI GEÇİCİ OLARAK DEĞİŞİYOR
18 Mayıs 2025 Pazar günü düzenlenecek 4. Uluslararası Konya Yarı Maratonu kapsamında, sabah saat 07.00 itibarıyla şehirde bazı yollar trafiğe kapatılacak. Bu nedenle çok sayıda otobüs hattının güzergâhı ve son durakları geçici olarak değiştirilecek.
TOPLU TAŞIMA ALTERNATİFLERİ HAZIRLANDI
Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, maraton süresince vatandaşların toplu taşıma hizmetinden aksama yaşamadan yararlanabilmesi için otobüs seferlerini alternatif güzergâhlara yönlendirdi. Maratonun sona ermesinin ardından tüm hatlar eski güzergâhlarına dönecek.
MARATON GÜNÜ GEÇİCİ DÜZENLEMEYE TABİ HATLAR
Çok sayıda hattın son durağı Millet Bahçesi, Eski Garaj, İhsaniye Kavşağı, Nalçacı Caddesi, Kunduracılar Tramvay Durağı ve diğer alternatif noktalarda konumlandırıldı. Hangi hattın nereden geçeceği ve nerede sonlanacağı bilgisi Konya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ve duraklardaki bilgilendirme panolarından takip edilebilecek.
UYARI: MARATON SAATLERİNDE TOPLU ULAŞIMI KULLANACAKLARIN PLANLAMALARINI ÖNCEDEN YAPMALARI TAVSİYE EDİLİYOR
Yetkililer, özellikle şehir merkezinden geçecek hatlarda seyahat edecek vatandaşların güzergâh bilgilerini kontrol etmelerini ve yönlendirme tabelalarına dikkat etmelerini önemle hatırlatıyor.