Konya'da başladı, İstanbul'da zirveye ulaştı: Binlerce genç bu yolculuğa katıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Atabey Gençliği Ecdadın İzinde' projesi kapsamında 2024–2025 eğitim öğretim yılı boyunca 26 binden fazla lise öğrencisini Yüksek Hızlı Trenle günübirlik İstanbul tarih gezisine götürdü.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yüksek hızlı trenle günübirlik İstanbul tarih gezilerine, bu yıl 26 binin üzerinde öğrenci katılım sağladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerin milli şuurla ve manevi değerlerle yetişmesinin önemine dikkat çekerek, 'Medeniyet Okulu Projesi' kapsamında düzenlenen bu gezilerin gençlere tarihi bilinç kazandırdığını vurguladı.
'ECDADIN İZİNDE' GENÇLİK
'Atabey Gençliği Ecdadın İzinde' sloganıyla 11. sınıf öğrencilerine yönelik sürdürülen tarih gezileri kapsamında, 2024–2025 eğitim-öğretim dönemi boyunca Konya'nın 31 ilçesinden toplam 26 bin 176 öğrenci, 64 Yüksek Hızlı Tren seferiyle İstanbul'a taşındı.
Öğrenciler, Selçuklu'nun başkentinden Osmanlı'nın payitahtına uzanan bu kültür yolculuğunda; Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Eyüp Sultan Camii, Gülhane Parkı gibi birçok tarihi ve manevi meknı ziyaret etti. Gezi kapsamında ayrıca boğaz turuna katılan öğrenciler, İstanbul'un eşsiz siluetini yakından görme fırsatı buldu.
Yolculuk boyunca öğrencilere rehberler eşlik ederken, tren içinde tarihi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterileriyle etkinliğe anlam katıldı.
Başkan Altay, 'Bugüne kadar bu projeyle toplam 112 bin 576 öğrencimizi İstanbul'la buluşturduk. Gençlerimizin tarih bilinciyle yetişmesi için bu tür projeleri sürdürmeye kararlıyız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na, TCDD Genel Müdürümüz Veysi Kurt'a, katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,' dedi.