45 Dakika Otobüs Bekliyorlar: Göztepe Konutları Sakinleri İsyan Etti

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Göztepe Konutları sakinleri, yetersiz toplu ulaşıma isyan etti. Tek bir aktarma hattının hizmet verdiği bölgede 45 dakikayı bulan bekleme sürelerinden şikayet eden vatandaşlar, 68 numaralı hattın ana hat olmasını istiyor.

45 Dakika Otobüs Bekliyorlar: Göztepe Konutları Sakinleri İsyan Etti

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Göztepe Konutları'nda yaşayan yüzlerce vatandaş, toplu ulaşım hizmetlerinin yetersizliğinden dert yanıyor.

Sadece aktarma otobüsüyle ulaşımın sağlandığı bölgede, uzun bekleme süreleri ve seyrek seferler, özellikle çalışanların ve öğrencilerin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

"OTOBÜSÜ KAÇIRAN 45 DAKİKA BEKLİYOR"

Bölge sakinlerinin şikayetine göre, Göztepe Konutları’na ulaşım sağlayan tek bir aktarma otobüsü bulunuyor. Bu otobüsün sefer sıklığı ise, özellikle sabah işe ve okula gidiş ile akşam dönüş saatlerinde ihtiyacı karşılamaktan çok uzak.

Bir otobüsü kaçıran vatandaşların bir sonraki otobüs için durakta bekleme süresinin yaklaşık 45 dakikayı bulduğunu belirten sakinler, bu durumun sürekli olarak işe ve okula geç kalmalarına neden olduğunu ifade ediyor.

ÇÖZÜM TALEBİ NET: "68 NUMARA ANA HAT OLSUN"

Göztepe Konutları sakinleri, yaşadıkları bu mağduriyetin sona ermesi için yetkililere somut bir çözüm önerisi de sunuyor. Vatandaşlar, bölgenin yakınından geçen 68 numaralı otobüs hattının güzergahının revize edilerek, Göztepe Konutları’na doğrudan ulaşım sağlayacak bir ana hat haline getirilmesini talep ediyor.

Bu değişikliğin, aktarma zorunluluğunu ortadan kaldırarak ve sefer sıklığını artırarak bölgenin ulaşım sorununu kökten çözeceğine inanıyorlar.

"SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ, YARDIM EDİN"

Yetkililere defalarca talepte bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten bir site sakini, "Ama bir türlü sesimizi duyuramadık, yardımcı olursanız çok seviniriz" diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi. Göztepe Konutları sakinleri, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ulaşım birimlerinin seslerini duymasını ve mağduriyetlerine bir an önce son vermesini bekliyor.